Volvo EX30 får en smart mittkonsol och en soundbar från Harman Kardon

Premiären av Volvo EX30 närmar sig och Volvo Cars fortsätter nu att släppa fler teasers. Denna gången får vi bland annat se den nya mittkonsolen, som Volvo målar upp som en särskilt smart utformad sådan.

Mittkonsolen har ett glidsystem som gör att föraren själv kan bestämma hur man vill använda utrymmet. På ovansidan finns mugghållaren som kan skjutas ut så att föraren kan placera sin kaffekopp eller drickflaska där. Eller så kan den användas som en smart förvaring av föremål och skjutas in i konsolen.

Den nedre delen av konsolen har ett dolt förvaringsutrymme för mindre saker som solglasögon eller hörlurar. I det öppna större utrymmet finns också plats för en väska eller andra större föremål.

Volvo berättar också att EX30 kommer att få en 12,2-tums pekskärm som ger all information som föraren kan tänkas behöva. Skärmen kan också växla över till visningsläget ”calm”, som tar bort allt som inte är helt nödvändigt för föraren. Det är exempelvis särskilt bra att använda under natten, lyfter Volvo fram.

Precis som hos Volvo EX30 bygger infotainmentsystemet på Google. Här finns allt från Google Assistant, Google Maps-navigering samt tillgång till appar genom Google Play. EX30 blir också den första bilen från Volvo som har trådlös Apple CarPlay.

Bakom instrumentbrädan under vindrutan sitter också en bred soundbar från Harman Kardon som ska ge ett ljud inspirerat av hemmamiljö och kommer att göra det möjligt att förena flera högtalare till en. Volvo EX30 behöver exempelvis inga högtalare i dörrarna vilket möjliggöra mer förvaring även där.

På förvaringsfronten har man också flyttat handskfacket och placerat det under mittskärmen vilket ska göra det mer lättåtkomligt för alla.

Även i baksätet finns det gott om förvaring. Delvis genom fickor för smartphones på baksidan av framstolarna men också en förvaringsbox som går att dra ut från mittkonsolen. I bagageutrymmet har Volvo också lagt till en måttguide som ska vara perfekt att ha till hands om man är ute och köper exempelvis möbler och man ”blir osäker på om det nya bordet faktiskt går in i bagageutrymmet”.

– Volvo EX30 utgör sammantaget allt det bästa med skandinavisk design. Nya material, kreativa texturer, färg och personlighet inne i kupén kombinerat med smart funktionalitet och en riktigt bra användarupplevelse utgör tillsammans kännetecknen på en sann Volvo-produkt. De olika elementen utgör själva essensen av en Volvo, helt enkelt, säger Lisa Reeves, Head of Interior Design.

Premiären av Volvo EX30 är planerad till den 7 juni.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.