Volvo-chefen om elbilar: Volvo XC90 och sedan en liten elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar.

– Om tio år är vi ett renodlat elbilsföretag med styrkor som inte nya elbilstillverkare har. Som starkt servicenät och starka produktionsenheter, säger Håkan till DN.

Idag har Volvo två elbilar, elbilarna Volvo XC40 och Volvo C40. Nästa modell blir Volvo XC90 som blir helt elektrisk. Någon variant med förbränningsmotor kommer inte att komma. Alla nya modeller från Volvo kommer från och med nu vara helelektriska.

DN citerar egna källor som säger att Volvos nya generation elbilar kommer nästa sommar eller in på hösten. Håkan avslöjar i intervjun att Volvo efter XC90 kommer släppa en liten elbil. Han vill dock inte gå in på några exakta tidplaner kring när.

Det är inte heller en omöjlighet att S90 och V90 kommer som elbil, framgår det i intervjun.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.