Volvo-chef om miljömål och 1 miljon gröna bilar

Håkan Samuelsson, Vd Volvo Cars. Foto: Volvo/Press

Volvo Cars ska bygga mer miljövänliga bilar, för att hjälpa miljön och tjäna mer pengar. Till år 2025 är Volvos vision att ha en miljon elbilar ute på vägarna. Produktionen ska vara klimatneutral.

Ett hållbarhetsarbete är något som efterfrågas och Volvo har börjat ta det på allvar, säger Håkan Samuelsson till Göteborgs-Posten.

Volvo inkluderar visserligen hybridbilar i sitt mål, men den första rena elbilen är en modell ur 40-serien som kommer byggas i Kina. Volvo kommer presentera den år 2019. Satsningen motiverar Volvo med ett ökat intresse för elbilen, samtidigt som batterierna blir billigare och bättre.

Att det inte skett tidigare, menar Volvo är för att det tekniska konceptet inte varit moget. Man har helt enkelt inte fått den räckvidd som krävts mot en skälig kostnad.

Utöver ökad lönsamhet och nya affärer hoppas Håkan att Volvos uttalade hållbarhetstanke också kan locka nya talanger till företaget.

– För att attrahera de människor vi vill ska jobba här i framtiden är det väldigt viktigt att vi är ett företag med ett högre syfte, förutom att tjäna pengar.

I dagarna har Volkswagen gjort ett snarlikt uttalande kring sin målsättning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.