Volvo Cars VD: ”Tydliga påbud är bättre än miljöbilsbonusen för att uppmuntra till elbilar”

Volvo Cars VD Håkan Samuelsson tror på tydliga påbud framför incitament för att elektrifiera bilindustrin. Utspelet kom i samband med Financial Times evenemang Future of the Car Summit, skriver tidningen.

– Ingen kan bygga en framgångsrik och lönsam affär genom att förlita sig på incitament. Även om tillfälliga incitament kan hjälpa till att uppmuntra industrin att utvecklas åt rätt håll, så kan det vara mer effektivt för regeringar att sätta en tydlig agenda för en elektrisk framtid, sa Håkan under konferensen.

– Vi är övertygade om att premiumbilsegmentet kommer att bli helt elektriskt över tid och vår ambition är att vara ledande inom det segmentet, tillägger Håkan.

Volvo Cars är tydliga i sin egen strategi. 2025 ska hälften av Volvos bilar vara helt eldrivna. Den andra halvan ska vara laddhybrider. Allt fler länder planerar att införa förbud mot försäljning av nya bilar med förbränningsmotor innan slutet på detta årtiondet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.