Volvo Cars ska lansera en ny elbil varje år

Volvo Cars fokuserar nu fullt på att lansera sin nya elbil Volvo EX90. Premiären som är satt till 9 november markerar ”starten på en ny era för Volvo Cars”.

Efter Volvo EX90 kommer fler elbilsmodeller att följa. Volvo ska nämligen lansera en ny helt elektrisk modell varje år. Det för att nå sitt långsiktiga mål om att enbart sälja elbilar år 2030.

– Vi befinner oss på en spännande bana att omvandla företaget mot att fullt ut vara ett elbilsmärke i slutet av detta decennium och nå klimatneutralitet 2040. Vi bibehåller fokus på den strategiska riktningen, berättar VD Jim Rowan, i samband med senaste kvartalsrapporten.

Volvo Cars har som delmål att hälften av alla bilar företaget säljer ska vara helt eldrivna till mitten av det här årtiondet. Under det senaste kvartalet stod elbilarna för 7 procent av den totala försäljningen. En ökning med 87 procent jämfört mot föregående år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.