Volvo Cars ser ”en enorm tillväxt” i elbilar när marknaden rasar

Jim Rowan intill nya Volvo EX30.

Bilmarknaden är skakig, men trots det ser Volvo Cars positivt på framtiden. Företagets VD Jim Rowan citeras av nyhetsbyrån Reuters när han talar om ”en enorm tillväxt” på elbilsmarknaden. Det är nämligen genom elbilar som Volvo Cars ska växa och bli lönsamma.

Förra året noterade Volvo Cars försäljningsrekord, där elbilarna ökade med hela 70 procent. När andra biltillverkare varnar om att elektrifieringen inte tilltar i den förväntade takten är det istället där Volvo Cars kommer ha sina volymer. Det har Volvo de nya elbilarna Volvo EX30 och EX90 att tacka för:

– Vår orderingång på elbilar är fortsatt stark, kanske delvis för att EX30 tar oss in i ett nytt segment. Så vid det här laget känns det som att vi är på rätt kurs och i någorlunda bra form, sa Jim Rowan i en intervju i slutet av förra året.

Volvo Cars ser inga tendenser till avbokningar eller minskad orderingång till följd av det skakiga läget. Det tror Jim beror på att Volvos kunder har pengar:

– Vi har betydligt större möjlighet att ta betalt, och människor har bättre disponibel inkomst så de har råd med att köra en elbil om de vill, säger Jim till Reuters.

Volvo Cars arbetar långsiktigt. Målet är att bara sälja elbilar från 2030:

– Vi håller kursen och fortsätter att göra framsteg mot vår ambition att vara ledande inom nästa generationens mobilitet, sa Jim i en intervju förra sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.