Volvo Cars öppnar toppmodernt center för mjukvarutestning i Göteborg

Volvo Cars har idag öppnat ett nytt stort mjukvarutestcenter i Göteborg. Här ska Volvo testa och säkra mjukvaran i sina kommande elbilar, så som Volvo EX30 och EX90. Centret är nödvändigt för att Volvo ska kunna ge sig in i en era av mjukvaraudefinierade fordon.

Volvo beskriver satsningen som den största investering hittills. Initialt har Volvo investerat 300 miljoner kronor i den 22 000 kvadratmeter stora anläggningen. Sedan tidigare har Volvo liknande anläggningar i Lund och Shanghai. Den nya anläggningen i Göteborg är dock den överlägset största.

Volvo beskriver satsningen som särskilt viktig för sitt kommande flaggskepp Volvo EX90. Med elektrifieringen öppnar framtiden upp för bilar som kan uppdateras med tiden och bli bättre genom regelbundna trådlösa mjukvaruuppdateringar. Intern mjukvaruutveckling och testning beskriver man som nyckeln till framgång.

– Det här är en toppmodern anläggning som kommer att vara navet för våra globala aktiviteter för testning och validering av programvara. Utvecklare från alla våra globala teknikanläggningar och teknikhubbar kan köra programvarutester här på distans, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året, säger Anders Bell, vår globala chef för forskning och utveckling.

– Jag är övertygad om att vi med det här nya testcentret har satt en ny standard för bilindustrin, tillägger Anders Bell.

Från start kommer omkring 100 personer att arbeta vid den nya anläggningen. När anläggningen sedan når full drift kommer personalstyrkan utökas till 300 personer. Då kommer anläggningen att rymma 500 testriggar och digitala testmiljöer, en ökning från nästan 200 idag.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.