Volvo Cars och Polestar gör som Tesla – ska prova mobila servicetekniker

Pressbild: Polestar

Tesla har länge erbjudit mobila servicetekniker som kan komma hem till bilägaren och utföra enklare planerade serviceärenden eller reperationer. Konceptet är ett uppskattat inslag hos Teslaägare som i många fall då kan slippa ett verkstadsbesök.

Nu ska Volvo Cars och Polestar prova konceptet. De första pilottesterna kommer att genomföras i de större städerna i Norge med start under hösten. För att kvalificera sig för mobilt servicearbete måste alla delar kunna bytas på plats utan att behöva lyfta bilen.

– Det finns stora fördelar med att kunna leverera mobila servicetjänster och vi ser fram emot att testa detta tillsammans med Bilia Fornebu och Frydenbø Bergen. Kunderna behöver inte ta sig till verkstaden för mindre service- och underhållsarbete och vi tror att den här bekvämligheten kommer att tilltala många, säger Rune Solbakken, verkstad- och utvecklingschef på Volvo Car Norge. 

Först ut kommer man fokusera på de enklare jobben. Om hjulen måste av, om vätskor måste bytas eller om det finns behov av specialverktyg kommer ärendet att förläggas på en verkstad.

– Säkerhet och kvalitet är som alltid mycket viktigt för oss och vi vill ha strikta rutiner för vilka jobb som kan utföras mobilt, säger Solbakken. 

– Vi har länge erbjudit provkörning hemifrån för dem som vill ha det, och mobila servicetjänster är ett naturligt steg framåt för en enklare bilvardag. Vi ser mycket fram emot att starta piloten och höra vad användarna tycker, säger Alexander Hørthe, norsk chef på Polestar. 

Volvo tror att just elbilskunder kommer vara de som har störst nytta av den mobila servicetjänsten. Nästan 40 procent av alla nya Volvobilar som registrerats i år i Norge är elbilar. Även mottagandet av elbilen Polestar 2 har varit stort i Norge, och sedan introduceringen förra året har 5400 registrerats i landet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.