Volvo Cars första riktiga elbil kommer avgöra Volvos öde

Pressbild: Volvo Cars

Volvo Cars ska bli ett elbilsmärke och endast sälja elbilar från och med 2030. Men hittills har det varit ganska sparsamt på elbilsfronten i Volvo Cars sortiment.

Idag har man endast två elbilar och det är elbilar som har sina begränsningar, då de inte är byggda som elbilar från grunden. Volvo Cars första renodlade elbil ska lanseras i höst i form av en större SUV.

Det är en viktig satsning för Volvo Cars och hemlighetsmakeriet är stort. Det finns inga teasers eller smånyheter om vad som är på gång. Dagens Industris reporter Karin Olander beskriver det som en ödesbil för Volvo Cars:

– Det är första stora suven som är byggd för eldrift från början. Så det är verkligen en ödesbil, så nu får vi se om Volvo lever upp till sina löften. Dom ska nu bli ett teknikdrivet elbilsbolag så därför är det så spännande och viktigt för bolaget, säger Karin i ett webbTV-inslag.

Med satsningen ska Volvo Cars ta igen på konkurrensen, som idag ligger långt före med egna elbilsplattformar och elbilar byggda som elbilar helt från grunden.

Hela inslaget om Volvo Cars går att se hos DI här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.