Volvo Cars får tillstånd för megagjutningar – ska göra som Tesla

Megagjutning i framtidens Volvo.

Volvo Cars berättade i början av året om flera strategiska investeringar vid sin produktionsanläggning i Torslanda, Göteborg. En av dessa var att börja med megagjutningar likt den process Tesla använder idag.

Nu är det klart att Volvo Cars fått det tillstånd som behövs av Mark- och miljödomstolen för att få använda tekniken, det rapporterar Göteborg-Posten.

Volvos plan är att gjuta större karossdelar i aluminium till nästa generationens elbilar. Den nya tillverkningsprocessen ska både sänka kostnaderna och snabba upp produktionstiden.

– Med de här investeringarna tar vi ett viktigt steg mot vår helt elektriska framtid och förbereder oss för ännu mer avancerade och bättre elektriska Volvobilar. Torslanda är vår största fabrik och kommer att spela en avgörande roll i vår pågående omvandling, sa den tidigare Volvo-chefen Håkan Samuelsson i början av året.

Totalt ska Volvo Cars investera 10 miljarder kronor i fabriken i Torslanda. Utöver megagjutningar finns det också planer för en ny batterimonteringsanläggning och en helrenoverad målnings- och slutmonteringsverkstad.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.