Volvo bekräftar: Ska lansera en ny liten elbil på nya plattformen

Igår skrev vi om svenskdesignade elbilen Lynk & Co Zero som precis som Volvo ingår i Geely-koncernen. Elbilen bygger på en ny koncerngemensam plattform med namnet SEA.

Idag skriver DN att även Volvo kommer ta del av plattformen. Tidningen bekräftar dessutom genom Volvo Cars talesperson Christina Zander att det också kommer en ny mindre elbil från Volvo.

DN ställer den direkta frågan om det blir en ny liten elbil från Volvo. På frågan svarar Christina: ”Ja, den nya plattformen ska användas för mindre elbilar, mindre än CMA”. CMA-plattformen är den plattform som Volvo använder just nu och som elbilen Volvo XC40 Recharge bygger på. Christina vill dock inte kommentera när en ny mindre elbil kommer och inte heller var den ska tillverkas.

SEA-plattformen kommer erbjuda en räckvidd på upp till 700 kilometer enligt den kinesiska mätstandarden NEDC. Det motsvarar omkring 500 kilometer med Europeiska mått. Geely beskriver plattformen som oehört flexibel och i framtiden ska det finnas möjlighet att utöka räckvidden. SEA är också en kraftfull plattform som ska kunna klara 0-100km/h under tre sekunder.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.