Volta Trucks levererar första ellastbilen Zero inom ramen för ’Trucks as a Service’

Svenskbaserade Volta Trucks ska leverera 16 stycken Volta Zero till franska logistikbolaget Heppner. Beställningen inkluderar också ett komplett ekosystem inom ramen för Truck as Service från Volta Trucks.

Det innebär bland annat att Volta Trucks också kommer att tillhandahålla ett nätverk av laddinfrastruktur. Dessa inkluderar allt från långsammare laddare på 22 kW och snabbladdare med upp till 150 kW i effekt. Genom Truck as a Service kommer Heppner också få tillgång till underhåll, service, försäkring och utbildningstjänster för sina förare.

– Jag är glad över att välkomna Heppner till Volta Trucks. Båda teamen har arbetat mot en gemensam vision: Att implementera den helelektriska Volta Zero i Heppners fordonsflotta, men också med insikten att skiftet till nollutsläpp kräver mer än en lastbil. Det behöver ett komplett ekosystemet runt lastbilen för att bli framgångsrikt, säger Essa Al-Saleh, VD för Volta Trucks.

– Vårt unika Truck as a Service-erbjudande hjälper kunder som Heppner att driva en effektiv och kostnadseffektiv helelektrisk lastbilsflotta från dag ett. Jag är säker på att detta kommer att bli en mall för andra att följa efter, avslutar Essa Al-Saleh.

Beställningen från Heppner inkluderar Volta Zero i två storlekar, 16 respektive 18 ton. De är utrustade med ett batteri på mellan 150 till 225 kWh och levererar en räckvidd på runt 150 till 200 kilometer. Fullt tillräckligt för de stadsnära transporterna i Paris och Lyon där Heppner kommer använda lastbilarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.