Volta Trucks får Europas största beställning på eldrivna lastbilar

Det är transportbolaget DB Schenker som lagt en stororder hos Volta Trucks som utvecklar en eldriven lastbil för stadsnära transporter. Schenker har förbeställt 1500 lastbilar av modellen Volta Zero.

Partnerskapet innebär att Schenker kommer få tillgång till de första prototyperna av Volta Zero under våren och sommaren 2022. Man kommer då använda lastbilarna under verkliga förhållanden.

Lastbilen som väger 16 ton kommer att placeras ut vid DB Schenkers terminaler runtom i Europa för att distribuera gods till städer och tätorter. Inledningsvis kommer man starta på tio platser i fem olika länder.

Enligt tidningen DN rör det sig inledningsvis om storstäderna London och Paris. Sedan följer bland annat Madrid, Milano och Ruhrområdet i Tyskland.

– Det storskaliga partnerskapet med Volta Trucks gör att vi kan öka takten på elektrifieringen av vår fordonsflotta och investera i grönare transportlösningar, säger Cyrille Bonjean, ansvarig för marktransporter hos DB Schenker i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.