Volkswagens Vd utmanar Tesla: ”Elbil för halva priset”

Volkswagen ID, konceptbild från Paris Auto Show.

”En elbil från Volkswagen kan göra allt Tesla kan, till halva priset”. Så säger Herbert Diess, vd för Volkswagen i ett tyskt TV-program när han talar om var Volkswagen kommer befinna sig 2020.

Herbert talar inte om någon specifik modell, men antagligen om Volkswagens första från grunden byggda elbil som då ska lanseras. Elbilen har fått konceptnamnet Volkswagen I.D. Troligen kommer bilen i sitt produktionsutförande heta Volkswagen Neo. Det uppskattade priset är omkring, 275 000kr, eller kring indikation ”en välutrustad Volkswagen Golf”. En Tesla idag ligger betydligt högre.

Räckviddsmässigt fokuserar Volkswagen på skalbarheten med sin elbilsplattform I.D., och det inkluderar även batteripaketen. Där man talat om flera olika nivåer, där grundmodellerna har en räckvidd på 40 mil och sedan stegas det uppåt mot 60 NEDC-mil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.