Volkswagens tuffa utmaning: Mjukvaran i elbilen VW ID.3

Flera medier rapporterar att Volkswagen har stora utmaningar med den efterlängtade elbilen Volkswagen ID.3 som ska levereras till de första kunderna i sommar. Enligt Carscoops råder det problem med mjukvaran i bilarna.

Redan i december började de första uppgifterna om mjukvaruproblemen komma. Då stod 20 000 färdiga Volkswagen ID.3 utanför fabriken och väntade på ny mjukvara. Att uppgifterna återigen seglar upp till ytan tyder på att Volkswagen fortfarande har problem.

Sedan lanseringen har ett hundratal testförare testat bilen och rapporterat flera fel i mjukvaran. När det varit som värst har det rapporterats in fler än 300 fel om dagen.

Volkswagen har 10 000 tekniker som arbetar med att försöka lösa problemen. De största problemen ska enligt uppgift vara att mjukvaran har svårt att kommunicera med de olika komponenterna i bilen. Orsaken bakom problemen sägs vara att Volkswagen haft för bråttom i utvecklingen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.