Volkswagens storsatsning i Kina – stora elsuven Volkswagen ID.6

Volkswagens satsning på elbilar sker inte bara på hemmaplan i Europa. Även i Kina rullar man ut nya bilar på MEB-plattformen. På den kinesiska marknaden har man nu lanserat en eldriven suv som är större än den vi får i Sverige.

Volkswagen ID.6. är 30 centimeter längre än Volkswagen ID.4. Den tillgodoser kinesernas önskemål om mer utrymme, skriver Volkswagen. Den förlängda modellen erbjuder en tredje stolsrad och sittplatser för upp till sju personer.

– Med nya ID.6 lägger vi grunden till att minst 50 procent av våra bilar som säljs i Kina är helt eldrivna till år 2030, säger Ralf Brandstätter, VD för märket Volkswagen.

Volkswagen erbjuder ID.6 i flera konfigurationer med två val av batteristorlek på antingen 58 eller 77 kWh. Räckvidden är 436 respektive 588 kilometer, enligt den generösa körcykeln NEDC som är standard i Kina. Den största motorn har en effekt på upp till 305 hästkrafter (225 kW).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.