Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagens nya kompakta elbil ID.Life ska kosta från 20 000 euro

Pressbild: Volkswagen

Idag har Volkswagen visat upp ett nytt koncept på en elbil speciellt framtagen för unga i urbana miljöer. Konceptet har fått namnet ID. Life och ligger till grunden för en kompakt elbil med lansering 2025.

– ID. LIFE är vår vision på nästa generations helt elektriska stadsbil. Konceptbilen ger en förhandsvisning av en ID-modell i småbilsegmentet som vi kommer att lansera år 2025, prissatt till cirka 20 000 euro. Det betyder att vi gör elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor, säger Ralf Brandstätter, VD för Volkswagen.

Målsättningen är att locka en yngre målgrupp där bilen också är del av en livsstil eller uttryck. För den yngre generationen handlar det inte bara om att ta sig från A till B menar Volkswagen.

Konceptet är utrustat med en motor som är placerad vid framhjulen. Den producerar 172 kW och tar bilen från 0-100 km/h på 6,9 sekunder. Batteriet på 57 kWh ska ge en räckvidd på omkring 400 kilometer.

Bilen kan också fungera som en underhållningsmaskin. Den är utrustad med både spelkonsol och en videoprojektor. Dessutom ska det gå att ansluta andra elektroniska enheter till 230-voltsuttaget i bilen. Bilens flexibla säten ger möjlighet till både vila och filmkväll.

Hållbarhet är högsta prioritet på ID. Life. Bilen är konstruerad av naturliga och återvunna material. Kupéns textiler kommer från 100% återvunna PET-flaskor vilket kombineras med trämaterial i stora delar av interiören. Till däcken är bioolja, naturgummi och risskal en stor del av komponenterna för mer hållbart producerade däck.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons