Volkswagens mål: Siktar på att leverera 100 000 ID.4 i år

Volkswagen har satt siktet högt för sin första elsuv Volkswagen ID.4. Målet är att leverera 100 000 Volkswagen ID.4 världen över i år. Leveranserna kommer att starta nu i mars.

– Med den globala lanseringen av ID.4 kommer vi att få fler att uppmärksamma elektrisk mobilitet, och ge vår elbils-offensiv ännu ett boost. Vi hoppas kunna leverera över 100 000 ID.4 till kunder bara i år, säger Klaus Zellmer, styrelseledamot på Volkswagen.

Volkswagen skriver att omkring två tredjedelar av volymen kommer att levereras i Europa. Resten kommer att gå till Kina och USA.

Serietillverkningen har redan startat i Zwickau, Tyskland för den Europeiska och amerikanska marknaden. Tillverkningen är också igång i Anting och Foshan i Kina för den kinesiska marknaden. Under 2022 räknar Volkswagen med att öppna ännu en produktionslina i tyska Emden samt en i amerikanska Chattanooga.

Till Sverige kommer Volkswagen ID.4 i sex modeller, med två olika storlekar på batteriet. Längst räckvidd har ID.4 Life med 518 kilometer i räckvidd och ett startpris på 509 900 kronor. En instegsmodell med ett mindre batteri som får en räckvidd på 343 kilometer startar på 446 900 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.