Volkswagens gigantiska powerbank för elbilar har blivit verklighet

”Ungefär som en powerbank för mobiltelefoner – fast för elbilar”. Så beskrev Volkswagen sina mobila laddstationer när företaget presenterade konceptet för ett år sedan. Nu har Volkswagen placerat ut de första mobila laddstationerna i tyska Wolfsburg.

De mobila laddstationerna kan under en kortare tid arbeta oberoende av elnätet, då de är utrustade med ett batteri på 360 kWh. Det gör det möjligt att hämta el under optimala förhållanden.

Laddstationen har en laddkapacitet på upp till 100 kW och ska kunna lagra energi nog för att ladda ungefär tio elbilar. Volkswagen har totalt placerat ut nio stationer i Wolfsburg. Ytterligare tre laddstationer finns tillgängliga som tillfälligt kan placeras ut på strategiska platser i samband med evenemang.

Nu vill vi också se Volkswagen förverkliga idéen om mobila laddrobotar. Det konceptet visade Volkswagen upp i slutet på förra året. Du kan läs mer om det här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.