Volkswagens fabrik i Zwickau satsar nu helt på elbilen – lägger ner förbränningsmotorn

Nu tar Volkswagen ett tydligt steg mot fullständig elektrifiering. Volkswagens fabrik i tyska Zwickau kommer lägga ner tillverkningen av Volkswagen Golf. Därmed kommer fabriken bli helt dedikerad på tillverkning av elbilar.

Första elbilen ut är Volkswagen ID.3 som har leveransstart i september i höst. Tillverkningen påbörjades i liten skala redan i slutet på 2019. Nästa år räknar Volkswagen med att tillverka 330 000 elbilar i anläggningen.

I sommar bygger man om den gamla produktionslinan för kombimodellen av Volkswagen Golf. Den ska ge plats åt elsuven Volkswagen ID.4 och dessutom en eldriven suv från Audi. Tillverkningen av Volkswagen ID.4 kommer att starta redan efter sommaren. Under 2021 startar tillverkningen av elbilar från Audi och Seat. Totalt kommer man tillverka sex elbilar från Volkswagen, Audi och Seat under 2021.

Horch från 1904

Zwickau är en historisk plats för biltillverkning. Redan 1904 började man bygga bilar från bilmärket Horch som senare blev Audi.

Platsen är också en tillverkningsplats för många kända DDR-bilar, däribland Trabant. Under 1957 till 1991 byggde Trabant omkring tre miljoner bilar i staden. 1990 efter murens fall startade Volkswagen att tillverka bilar i Zwickau. Sedan dess har man tillverkat omkring sex miljoner bilar på platsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.