Volkswagens enkät: En gång elbil, alltid elbil!

Pressbild: Volkswagen


Volkswagen skickade i september ut en enkät till svenska köpare av Volkswagen ID.4. 847 valde att svara på enkäten och svaret är tydligt: Elbil är något man tänker fortsätta med i framtiden. 

Den största andelen, 83 procent, hade aldrig tidigare ägt en elbil. Men hela 93 procent svarade att de med stor säkerhet vet att även nästa bil kommer vara en elbil, visar enkäten.

– Egentligen är vi inte överraskade av resultatet. När man väl börjat köra eldrivet och upptäcker alla fördelar med det, så vill man inte tillbaka till fossilt drivna bilar, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige i ett pressmeddelande.

Viktigt med hemmaladdning

Undersökningen visar att omkring hälften kör mellan 100 till 200 mil i månaden. Laddar gör man oftast hemma. Det sa 87 procent. 

– Det visar hur viktigt det är att satsa på stöd till utökad hemmaladdning. För dem som bor i villa är ju det här inga problem, men bor man i flerbostadshus är utmaningen större. Det är en rättvisefråga att alla ska kunna köra eldrivet, säger Sten Forsberg.

Enkäten ställde också frågor kring fördelarna med att köra Volkswagen ID.4. 70 procent lyfter fram miljöaspekten som den allra största fördelen. På andraplats (67 procent) kommer bilens utrymmen följt av ekonomin (53 procent). Även bilens räckvidd (42 procent) och möjligheten att dra släp (42 procent) lyfts fram.

Ägarna är dessutom väldigt nöjda. 91 procent tycker att ID.4 är som förväntat eller ännu bättre.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.