Volkswagens eldrivna kombi med hög ”vill ha”-faktor

Bild: Twitter/@StenForsberg

Ännu är de helt eldrivna kombibilarna få. Det finns egentligen bara två spelare på marknaden som lanserat modelltypen. De är dessutom, om ställda mot varandra, två helt olika kontraster: Porsche Taycan Cross Turismo och MG5.

Men fler eldrivna kombibilar är på gång. Vi kommer att få se flera modeller som kommer placera sig mellan de två ytterligheterna. Nyligen visade Audi till exempel upp konceptet A6 Avant e-tron.

Även koncernsyskonet Volkswagen har en eldriven kombi på gång. Den går under arbetsnamnet ID. Space Vizzion som Volkswagen har teasat vid flera tillfällen.

På Twitter delar idag Volkswagens Sverigechef Sten Forsberg med sig av två bilder på en prototyp av den efterlängtade modellen. Den visar Space Vizzion mer tydligt än i de tidiga konceptskisserna. Sten kommenterar också modellen:

– Bra start på dagen att hälsa [på] ID Space Vizzion, en stor, helt elektrisk kombi med hög vill ha faktor. Välkommen till Stockholm och dagens VW ÅF konferens, skriver Sten i sitt inlägg.

Volkswagen har ännu inte visat upp den helt produktionsklara elbilen som ska bygga på det här konceptet. Däremot pekar en del uppgifter och uttalanden från VW att en lansering kan bli aktuell nästa år.

Uppdatering 18.14: Volkswagen har nu delar med sif av ytterligare bilder på bilen:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.