Volkswagens eldrivna kombi blir premium, med 700 km i räckvidd och stort bagage

Volkswagen-chefen Ralf Brandstätter delar på plattformen LinkedIn med sig av detaljer kring Volkswagens kommande eldrivna kombi. Han sitter då i konceptbilen ID. Space Vizzion som han i inlägget väljer att referera till som Aero B.

– Aero B är vår tolkning av hållbart premium. Den checkar av alla punkterna för elektrisk prestanda. Till följd av vårt kontinuerliga förbättringsarbete med MEB-plattformen får den supersnabb laddning och kommer erbjuda lite mer av allt. Mer utrymme, mer räckvidd, snabbare acceleration och högre toppfart, skriver Brandstätter.

Han beskriver vidare modellen som den första i sitt slag. Den får en premiuminteriör och gott om utrymme som en Volkswagen Phaeton fast med ett stort bagageutrymme. Den aerodynamiska formen ska säkra ett lågt luftmotstånd och hög räckvidd.

Med en räckvidd på 700 kilometer beskriver han den som en räckviddshjälte. Volkswagen har tidigare lovat att visa upp produktionsbilen i slutet av 2021. Brandstätter bekräftar att tillverkningen ska starta 2023 på produktionslinan i Emden. Vid samma fabrik där elsuven Volkswagen ID.4 monteras.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.