Volkswagen visar upp prototyp på mobil laddningsrobot för elbilar

För ett år sedan visade Volkswagen upp sin idé om en mobil laddningsrobotot. Roboten kunde helt automatiserat ladda elbilar vid publika parkeringsplatser. Idag har Volkswagen visat upp sin första prototyp.

Laddningsroboten sköter hela laddningsprocessen, från att köra fram till elbilen med ett batteri, öppna locket till ladduttaget och ansluta kabeln. När laddningen är klar kommer roboten tillbaka, kopplar ur batteriet och kör tillbaka det till laddstationen.

– Att skapa en effektiv och tillgänglig laddningsinfrastruktur är och förblir en nyckelfaktor för framgången med elektrisk mobilitet. Vi utvecklar lösningar som kan undvika dyra åtgärder. Den mobila laddningsroboten och vår mobila snabbladdningsstation är bara två av dessa lösningar, säger Thomas Schmall, VD för Volkswagen Group Components.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.