Volkswagen visar upp nya elbils-SUV:en (ID.4) i Kina

Volkswagens första eldrivna SUV kommer presenteras till våren. Hittills har vi endast fått se några snabba glimtar av den väl maskerade bilen i en video med mycket distraktioner. Videon ser du längst ner i artikeln.

Nu har Volkswagen i samband med ett evenemang i Kina visat upp den eldrivna SUV:en Volkswagen ID.4 (namnet dock ej bekräftat). Fortsatt maskerad, men än mycket mer tydligare än vad tidigare kunnat se. Volkswagen ID.4 är troligtvis sprungen ur konceptbilen ID Crozz från Volkswagens uppsättnings av den redan presenterade konceptfamiljen. Kina bedöms som en mycket viktig marknad för denna SUV.

I övrigt är lite känt om modellen. Volkswagen erbjuder tre storlekar på batterier till ID.3, troligtvis kommer ID.4 få de två större varianterna av dessa. Då på 58 kWh och 77kWh som för ID.3 ska räcka till en räckvidd på 420 km respektive 550 km. Något kortare räckvidd per kWh får man räkna med på den större SUV:en. Därför misstänker vi att det lilla batteriet på 45 kWh med 330 km räckvidd för ID.3 inte når ID.4.

ID.4 kan ses som en utmanare till den kommande elbilen Tesla Model Y, men troligtvis med ett något lägre pris och prestanda. Precis så som ID.3 står i relation till Tesla Model 3. Första leveranser av ID.4 kommer troligtvis ske i slutet på nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.