Volkswagen visar upp konceptet för eldriven kombi med fyrhjulsdrift

I början av november visade Volkswagen upp några skissbilder på sitt kommande koncept av nästa elbil. En för många efterlängtad eldriven kombi-modell som har konceptnamnet ID Space Vizzion. I samband med den pågående LA Motor Show har nu Volkswagen visat upp konceptet.

Konceptbilen nyttjar den koncerngemensamma plattformen MEB. Samma teknik som bland annat Volkswagen ID.3. Tack vare sin aerodynamiska form ska elbilen, som ännu inte fått sitt produktionsnamn ha en räckvidd på upp till 590 km.

ID Space Vizzion är försedd med ett batteri på 77 kWh och leverar ström till en elmotor på 279 hästkrafter monterad på bakaxeln. Ytterligare en andra konfiguration som innehåller en extra elmotor på 102 hk placerad på framaxeln kommer finnas tillgänglig. Tillsammans ger de en totalt effekt på 340 hästkrafter och ger bilen fyrhjulsdrift.

Elbilens interiör fokuserar på intuitiv användbarhet genom en helt digital förarmiljö. Materialen kommer från hållbara råvaror, bland annat genom det egenutvecklade konstlädret AppleSkin, skapad av en restprodukt från äppeljuiceproduktion.

Familje-elbilen från Volkswagen kommer 2021

Volkswagen siktar på att visa upp den produktionsfärdiga versionen av Volkswagen ID Space Vizzion under slutet av 2021. Precis som för populära VW Passat kommer den kommande elbilen att säljas globalt i både en kombi- och sedanversion.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.