Volkswagen visar sportig fyrhjulsdriven ID.7

Volkswagen visar nu upp ett koncept på en sportig och extra kraftfull version av Volkswagen ID.7. Under namnet ID.X Performance får vi se det fyrhjulsdrivna konceptet med en motoreffekt på hela 411 kW (558 hk).

Exteriören på den helelektriska ID.X Performance täcks av flera sportiga inslag, som den främre frontspoilern och den bakre diffusorn som är gjorda i kolfiber. Den har också fått en ny sportupphängning och särskilt styva dämpare. Spårvidden har breddats med 80 millimeter och chassit är sänkt med 60 millimeter.

Konceptet sitter på 20-tums lättmetallfälgar och racingdäck i storlek 265. Baktill säkerställer en kolfibervinge den nödvändiga downforcen. Tonade bakljus framhäver det sportiga utseendet hos den högpresterande elektriska bilen.

I fordonsinteriören sitter passagerarna i skålade sportstolar, som ger optimalt stöd även vid en dynamisk körning. Röda accenter framhäver de sportiga egenskaperna i interiören.

– Med denna bil visar Andreas Reckewerth och hans ingenjörsteam potentialen hos MEB genom att kombinera sportiga prestandaegenskaper med eleganta linjer, säger Maria Soni Reissfelder, försäljnings- och marknadschef för VW ID-familjen.

Några ytterligare detaljer om konceptets prestanda, eller hur det kommer att bli verklighet har Volkswagen inte avslöjat idag. Volkswagen har dock bekräftat att ID.7 kommer med fyrhjulsdrift.

ID.X Performance är inte det enda sportiga konceptet som Volkswagen visat upp på senare tid. Nyligen fick vi också se en extra sport ID.2 all i form av ID. GTI Concept.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.