Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Morgondagens eldrivna kombi kombinerar de aerodynamiska egenskaperna hos en sportbil med en SUV:s rymlighet. Det skriver Volkswagen när de lanserar sitt nästa koncept i ID-serien.

Konceptbilen kallar VW för ID. Space Vizzion och nyttjar den nya elbilsplattformen MEB från koncernen. Den kraftiga drivlinan tillsammans med en aerodynamisk design ska ge en räckvidd på upp till 590 km.

Annons

– Vi har med vår ID.-familj visat vad som är möjligt med elbilar i varje känd bilklass. Med ID. Space Vizzion skapar vi ett nytt segment för helt eldrivna bilar, säger Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Design.

Elbilens interiör fokuserar på intuitiv användbarhet genom en helt digital förarmiljö. Materialen kommer från hållbara råvaror. Bland annat har Volkswagen tagit fram ett nytt konstläder, som man kallar AppleSkin, skapad av en restprodukt från äppeljuiceproduktion.

Den produktionsklara kombi-elbilen kommer Volkswagen att visa upp i slutet av 2021. Den kommer lanseras i tre olika versioner anpassade för Europa, Nordamerika och Kina.

ID. Space Vizzion blir den sjunde medlemmen av Volkswagens eldrivna ID.-familj efter ID., ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy och ID. Roomzz.