Volkswagen visar ID. Life på eCarExpo – en kompakt elbil med riktpris på 25 000 euro

I samband med eCarExpo som arrangeras på Friends Arena den 3 till 5 februari visar Volkswagen upp den eldrivna konceptbilden ID. Life. Konceptet ska visualisera märkets instegsmodell inom segmentet kompakta elbilar.

Konceptet är den första framhjulsdrivna elbilen i ID-familjen. Det har en motor med en effekt på 172 kW (235 hk) och accelererar från 0 till 100 km/h på 6,9 sekunder. Batteriet på 57 kWh ska ge en räckvidd på upp till 400 kilometer.

– Med en elbil i småbilssegmentet gör vi elektrisk mobilitet tillgänglig för ännu fler människor med extra fokus på unga målgrupper. För morgondagens kunder handlar det inte bara om rörlighet, utan ännu mer om vad du kan uppleva med bilen. ID. Life ger en spännande inblick i vår väg framåt och vi är glada att nu kunna visa upp denna unika studie för den svenska publiken, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Den lilla elbilen som är speciellt framtagen för stadstrafik är fyra decimeter längre än Volkswagen e-up!. Den mäter 4 091 mm i längd, 1 848 mm i bredd och 1599 mm i höjd.

ID. Life blandar modern teknik med hållbara material och annorlunda lösningar. ID. Life saknar bland annat en fast monterad skärm för media och navigering. Föraren använder istället sin egen mobiltelefon.

Genom att fälla ned både den främre och bakre stolraden går det enkelt att göra om ID. Life till en bekväm plats att övernatta i.

Interiören kan också omvandlas till en spel- eller filmlounge. En av alla tekniska lösningar som ska tilltala en yngre målgrupp.

Volkswagen planerar att introducera den kompakta elbilen till 2025. Riktpriset är satt till under 25 000 euro.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.