Volkswagen visar eldriven varubil baserad på kommande ”folkabussen” I.D. Buzz

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen har tidigare berättat att man kommer återuppliva den ikoniska ”folkabussen” VW Type 2 som en renodlad elbil. Bilen har fått namn I.D. Buzz. Nyheten fick många att jubla även om den ska nå marknaden först 2022.

Nu berättar Volkswagen att man baserat på I.D. Buzz också kommer göra en eldriven varubil eller skåpbil som ska bli efterträdaren till Volkswagens Transporter-serier. Självklart fick man med sig charmen från I.D. Buzz i den elbil man nu kallar I.D. Buzz Cargo.

Varubilen ska kunna lasta 800kg och ska ha en räckvidd på över 550 km under den stränga WLTP-körcykeln med det största batteriet på 111 kWh. Bland finesserna ska det finnas ett 230 volts-uttag, för att en hantverkare till exempel ska kunna sina verktyg på en arbetsplats.

Specifikationer:

  • Batteri: 48 – 111 kWh, med en räckvidd på upp till 550 km (WLTP)
  • Elmotor på 150 kW, bakhjulsdriven med AWD som tillvall
  • Topphastighet på 160 km/h
  • Solpaneler på taket, som kan ge 15 km extra räckvidd per dag
  • 150 kW DC-snabbladdning, 80% på 30 minuter för 111 kWh-batteriet, 15 för 48 kWh)
  • 11 kW ombordladdare för laddning över natten.

Uppvisning i dagarna

Bilen kommer att visas upp på bilmässan IAA i Hannover (en bilmässa för kommersiella fordon) från och med 21 september. Bilen delar många synergier med I.D. Buzz vilket gör att bilen ska kunna ha premiär samtidigt som ”folkabilen”, alltså 2022.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.