Volkswagen visar eldriven konceptbil på Almedalsveckan

Under bilsalongen i Paris i fjol visade Volkswagen för första gång upp sin eldrivna konceptbil I.D. Den ska vara VW:s riktiga startskott för att ta sig an elbilen. Konceptbilen kommer visas upp på Almedalsveckan 3-7 juli – och det blir första gången bilen gästar i Sverige.

Tanken är att ID ska ha en lång räckvidd, på ungefär 40-60 mil och kosta ungefär som en diseldriven Volkswagen Golf gör idag, alltså troligtvis omkring 240 000kr.

Volkswagens stora satsning på elbil

I.D. är startskottet för en stor elbilsoffensiv enligt Volkswagen-koncernen som år 2025 ska ha lanserat 30 nya elbilar som kommer att stå för cirka 25 procent av koncernens försäljning.

− Det är fantastiskt roligt att vi lyckats få hit denna unika bil. Vi tror helt klart att I.D. har goda möjligheter att bli Almedalens snackis. Genom den vill vi kunna visa för Almedalens besökare hur omfattande och långtgående våra elbilsplaner är, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige och tillägger:

− Vi kommer samtidigt att lansera en ny satsning som går ut på att Volkswagen elektrifierar Sverige. Vad det handlar om får vi återkomma till när Almedalsveckan startar.

Under Almedalsveckan arrangerar också Volkswagen tillsammans med sina systermärken Audi och Skoda fyra seminarier på temat framtida mobilitet. Alla seminarier hålls vid Hansaplatsen. Mer om Volkswagens närvaro på Almedalen går att läsa om här.

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.