Volkswagen vill skapa flexibel laddning med robotar och batterier

Den mobila laddroboten förenklar utbyggnaden av laddinfrastrukturen på parkeringsplatser. Roboten är ett koncept från Volkswagen för att illustrera framtidens lösningar för laddning av elbilar. Med konceptet slipper man bygga ut laddstationer till varje parkeringsruta och man automatiserar laddningen för bilisten.

Idéen bygger på en autonom robot som hämtar ett batteri som den sedan ansluter till elbilen. Den autonom roboten kallar man på genom en app. När laddningen är klar kommer sedan roboten och hämtar batteriet och kör tillbaka det till sin laddstation. På så vis kan varje parkeringsplats bli en del i en större flexibel laddningslösning.

Batterierna i konceptet har en kapacitet på 25 kWh som kan snabbladda bilen med upp till 50 kW. I videon nedan kan du se en visualisering på konceptet:

https://www.youtube.com/watch?v=yMC1H__xL3Y
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.