Upprop: Volkswagen vill se en Grön Bilskatt – nästa år gör regeringen det dyrare för förmånsförare

Vid årsskiftet gör regeringen det dyrare för förmånsförare att välja elbil. Volkswagen spår att det kan slå hårt mot elektrifieringen av den svenska bilflottan. I ett upprop slår Volkswagen ett slag för en Grön Bilskatt under parollen Gör om, gör rätt.

Till idag har förmånsbilar och personalbilar som drivs med el eller gas haft en lägre skatt. Slopandet av regeln kan kan göra det mycket dyrare för den som valt en miljöbil. Förmånsbilar utgör idag 30 procent av nybilsförsäljningen. Du kan läsa mer om uppropet här, och själv signera det.

– Den svenska bilflottan genomgår en historisk elektrifiering. Men vid årsskiftet genomförs förändringar i beskattningen av förmånsbilar och personalbilar som gör det dyrare för de förare som väljer elbilar. Skattehöjningen strider mot tanken att underlätta för konsumenterna att göra rätt miljöval och riskerar att försena elektrifieringen av den svenska fordonsflottan, skriver Volkswagen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.