Volkswagen vill elektrifiera Sverige – bjuder på laddboxen

Laddstolpe i hemmet. Foto: Simon Hamelius/VW

I ett steg med Volkswagens elbilsplaner ger nu företaget ytterligare ett incentiv när du köper en elbil från VW. Från och med idag erbjuder VW en gratis laddbox till alla som köper en eldriven bil från företaget skriver de i en pressrelease.

− Genom detta erbjudande kan vi med fog hävda att vi elektrifierar Sverige och vi räknar med att flera tusen hushåll kommer att få tillgång till laddbox, säger Volkswagen-chefen Sten Forsberg och tillägger: Vi vill att eldrift ska finnas tillgänglig för bredare kundgrupper och med vårt kommande elbilsprogram kommer det också att bli så.

Erbjudet av gratis laddbox sker i samarbete med CLEVER, där installationen av laddboxen också ingår.

Ett steg i att bli världsledande

Volkswagen har ett uttalat mål att bli världsledande på elbilar. År 2020 kommer Volkswagen att lansera sin serie elbilar under namnet, I.D. Det rä elbilar som ska ha lång räckvidd och inte kosta mer än nödvändigt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.