Volkswagen stänger verksamheten med förbränningsmotorn runt 2033 i Europa

Allt fler biltillverkare kommunicerar sin planer på ett slutdatum för bilar med förbränningsmotorer. Nyligen berättade Audi sina planer på hur de fasar ut förbränningsmotorn och nu står koncernsyskonet Volkswagen på tur.

Enligt Volkswagens styrelsemedlem Klaus Zellmer kommer Volkswagen att slopa förbränningsmotorn från 2033-2035. Det skriver Reuters som citerar tyska tidningen Muenchner Merkur. Målet är att 70 procent av alla nya bilar i Europa från Volkswagen ska vara elbilar år 2030.

– I Europa kommer vi att stänga verksamheten med förbränningsmotorer mellan 2033 och 2035, i USA och Kina något senare. I Sydamerika och Afrika kommer det att ta betydligt längre tid på grund av att politiska ramverk och infrastruktur fortfarande saknas, säger Klaus till tidningen.

Senast 2050 kommer Volkswagen att vara helt koldioxidneutralt, rapporterar tidningen. Allt fler länder klubbar igenom nya förbud kring nyförsäljning av bilar med förbränningsmotorer. De flesta länder som diskuterar frågan är överens om att 2030 är ett bra mål.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.