Volkswagen: Snart blir elbilen billigare än fossilbilen

Volkswagen har jämfört kostnaden för ägarskap på sina bilar med förbränningsmotor jämfört med elbilar. Med lanseringen av elbilsplattformen MEB och elbilen Volkswagen ID.3 kommer en elbil kosta lika mycket som motsvarande modell med förbränningsmotor, efter miljösubventioner.

Efter något som Volkswagen kallar för ”andra vågen” av MEB-elbilar kommer elbilen bli ännu billigare. Då räknar man med att kostnaden är lägre än för motsvarande fossilbil.

Genom MEB-plattformen har Volkswagen fått ner priserna på elbilen, nu väntas en vinst genom skalbarhet. Längre fram förväntas också batteri och eldriven teknik bli billigare, vilket kommer göra det möjligt för priserna att bli ännu lägre inför den ”andra vågen”.

Ovan siffror kommer från Volkswagen. Siffrorna är baserade på tyska kostnader. I Sverige lär vi ha en liten annan kostnadsfördelning. Däribland är vår diesel mycket dyrare medan elen är billigare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.