Volkswagen skippar ratten i nästa elbilskoncept – visas om två veckor

Volkswagen ID Vizzion visas på bilsalongen i Geneve.

Volkswagen har presenterat tre tidigare elbilskoncept i sin serie ID. Först ut har varit Volkswagen ID, som är en bil mellan Golf och Passat i storlek. Därefter kom SUV:en Crozz och sist en ny version av den klassiska ”folkabussen” som fått namnet Buzz.

Till motormässan i Geneve som går av stapeln om två veckor kommer man att visa upp ett fjärde koncept som fått namnat ID Vizzion. Vizzion sammanfattas i några enkla nyckelord: Morgondagens bil, självkörande och eldriven.

Volkswagen ID Vizzion

Mer konkret ska Vizzion ha en längd på 5,11 meter och en effekt på 302 hk. Topphastigheten är 180km/h och den drivs av ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 111 kWh. Med bromsenergiåtervinningen räknar Volkswagen med en räckvidd på 66,5 mil.

Kupén saknar ratt och reglage

Iögonfallande för kupén i ID Vizzion är att den saknar ratt och synliga reglage. Målsättningen är att bilen ska vara helautomatiskt självkörande och då finns det inget behov av varken ratt heller reglage. Konceptbilen kör och navigerar helt själv, och passagerarna i bilen kan spendera restiden som de själva vill. En virtuell ”värd” ombord i bilen kan sköta passagerarnas individuella önskemål via röststyrning.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.