Volkswagen ändrar om – skapar ny avdelning för att göra bättre elbilar

Volkswagen ska bryta ut och samla utvecklingen av elbilar och digitalisering i en egen ”New Mobility”-avdelning. Det för att påskynda innovationstakten och utvecklingen.

Chef för den nya avdelningen blir tidigare utvecklingschefen Thomas Ulbrich. New Mobility kommer att ansvara för Volkswagens nuvarande elbilar på MEB-plattformen och framtida modeller baserade på VW-gruppens framtida SSP-plattform. Den inkluderar också VW:s banbrytande elbil under utveckling i jätteprojektet Trinity.

Avdelningen kommer också att arbeta mycket nära Volkswagens mjukvaruföretag CARIAD för att säkra mjukvaran i märkets elbilar.

– Med den nyskapade New Mobility-divisionen kombinerar vi de strategiska åtgärdsområdena elektrisk mobilitet och mjukvara och ökar därmed vår innovationstakt. Målet är att erbjuda våra kunder högkvalitativ hårdvara och mjukvara som är mycket enkel att använda, förklarar Thomas Schäfer, VD för Volkswagen Passenger Cars.

Thomas Ulbrich tidigt var involverad i ID.3 och ID.4 och bidrog stort till att göra elbilar för utbredd användning, enligt Thomas Schäfer. Han kommer nu också att få en inflytelserik roll i att forma den långtgående tekniska transformationen mot digitaliserad mobilitet hos Volkswagen

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.