Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Volkswagen ska göra grekiska medelhavsön Astypalea grön med elbilar

Volkswagen-koncernen och Grekland har kommit överens om att elektrifiera trafiken på medelhavsön Astypalea. I och med överenskommelsen ska öns nuvarande transportsystem ersättas med elfordon.

Totalt rör det sig om 1000 elfordon som ersätter 1500 fordon med förbränningsmotor. I centrum står ett transportsystem med digitala mobilitetstjänster, inklusive en helelektrisk samåkningstjänst, utformad för att ta den nuvarande, mycket begränsade, lokala busstrafiken till en ny nivå. Förutom elbilar erbjuds också elskotrar från Seat och elcyklar.

Transportfordon hos de lokala företagen och nyttofordon hos polis, räddningstjänst och offentliga sektorn ska också att elektrifieras. Volkswagen ska installera laddare över hela ön med 230 privata och flera offentliga laddpunkter. Vind- och solkraft ska säkra energiförsörjningen.

– Politik, näringsliv och samhälle har ett gemensamt ansvar för att begränsa klimatförändringarna. Klimatneutral mobilitet för alla är vårt långsiktiga mål. Projektet på Astypalea innebär en möjlighet för oss att förverkliga den visionen redan idag. E-mobilitet och smart mobilitet kommer att förbättra livskvaliteten och samtidigt bidra till en koldioxidneutral framtid, sade Herbert Diess, VD för Volkswagen-koncernen.   

Det är inte första gången som en biltillverkare elektrifierat en hel bygd. Förra året försedde Renault den franska bergsbyn Appy alla dess invånare med en Renault Zoe och laddinfrastruktur.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Tesla har länge haft ett rekommendationsprogram där Tesla-ägare kan få belöningar genom att rekommendera andra till att köpa en Tesla. Belöningarna har varierat genom...

Elbil

I veckan rullade den första leveransklara pickupen Rivian R1T av produktionslinan i Normal, Illinois. Därmed vann Rivian kampen om att vara först om att...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons