Volkswagen ska bygga batterifabrik och egna battericeller – bjuder in till livesändning

Volkswagen AG är redo att etablera sin första egna battericellsfabriken i Salzgitter. Det meddelar VW-koncernen inför evenemanget Power On Mission SalzGiga som kommer sändas live imorgon, torsdag.

Om sändningen delar Volkswagen med sig av tre punkter: Den första handlar om SalzGiga som Volkswagens första egna batterifabrik. Vi kommer också att få en presentationen av den battericell som Volkswagen ska tillverka.

Volkswagen pratar om en ”supercell”, som är mer hållbart producerad och har en längre livslängd. Den ska sitta i upp till 80 procent av Volkswagens framtida elbilar.

Punkt nummer tre på dagordningen markerar en kickoff för det nybildade batteriföretaget med det uttalade målet att bli en global aktör i batteribranschen.

Sändningen startar klockan 15:15, imorgon torsdag. Du kommer kunna se den i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.