Volkswagen Scirocco kommer tillbaka som en läcker eldriven kupé

Källa: AutoExpress

Volkswagen Scirocco, en sportig kupé baserad på VW Golf, kommer troligtvis att återkomma som ett  elektriskt alternativ i nästa generation. Den eldrivna Sciroccon kommer baseras på Volkswagens nya MEB-plattform, avslöjar Auto Express.

Frank Welch, utvecklingschef på Volkswagen säger att modellnamnet Scirocco måste nyttjas omsorgsfullt.

”För mig kan vi bara använda Scirocco på en sportig tvådörrarkupé”, säger Frank, och fortsätter ”Vi är inte på det klara med hur vi ska göra en sådan bil, men det är en intressant tanke att basera den på vår elbilsplattform; då blir det här en bra och rolig bil.”

Källa: AutoExpress

Frank fortsätter att berätta att de arbetar på ett koncept med känslimässiga bilar, det har nämligen alltid varit VW: vision.

Volkswagens elbilssatsning går under namnet ID och den första sådana modell vi kommer att få se är Golfen. Den beräknas till 2020 – och det dröjer därefter ett par år innan vi får se den sportigare Scirocco.

Källa: AutoExpress

Källa: AutoExpress

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.