Volkswagen presenterar gigantisk powerbank för elbilar

Pressbild: Volkswagen

Volkswagen visar upp som idé om en mobil laddningsstation som ska kunna ladda upp till fyra bilar. Stationen behöver ingen extern strömförsörjning och kan ställas upp på en parkeringsplats i stan eller hos ett företag, eller fungera som en temporär laddningsstation vid större evenemang.

”Ungefär som en powerbank för mobiltelefoner”, skriver Volkswagen. Med en laddningskapacitet på upp till 360 kWh ska den kunna ladda upp till 15 elbilar.

När energiinnehållet i den mobila stationen sjunker under 20 procent byter man ut den mot en ny. Det finns också en möjlighet att ansluta den till elnätet. Den kan användas för energilagring, och laddas av grön el när tillgången är hög.

De första stationerna ska placeras ut i Wolfsburg i Tyskland under våren. Laddstationerna kan också ses som ett verktyg för stadsplanerar där man kan prova sig fram för att hitta bra placeringar av permanent laddinfrastruktur.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.