Volkswagen överraskar och lanserar ID.3 i Kina

Volkswagen ID.3

Sedan tidigare erbjuder Volkswagen elbilarna ID.4 och ID.6 i Kina. I samband med Chendu Motor Show överraskar Volkswagen och lanserar ID.3 i landet.

Initialt var ID.3 avsedd för Europa utan några tillkännagivna planer om en större global lansering. Nu berättar VW att man öppnar förbokningen för ID.3 i oktober i landet.

Tillverkningen kommer kommer att ske i en fabrik i kinesiska Anting som Volkswagen samäger med SAIC. Fabriker har en årlig produktionskapacitet på 300 000 fordon. Där tillverkas sedan tidigare också ID.4 X och ID.6 X.

–Volkswagens globala elektrifieringsoffensiv får snabbt upp farten. Efter lanseringen av ID.4 och ID.6 kommer nu ID.3 som en tredje elbil knappt sex månader senare. Vi stärker därmed vår ambition att nå en ledande position inom elbilar både i Kina och Europa, säger VW-chefen Ralf Brandstätter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.