Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Volkswagen oroar sig för Teslas nya fabrik i Tyskland: ”Sätter nya standarder”

Under ett styrelsemöte i september ska Volkswagens VD Herbert Diess uttryck oro för att anställda kan bli av med jobbet om företagets omställning till elbilar går för långsam. Det säger två källor som Reuters citerar.

Enligt uppgifterna har Diess uttryckt en oro över Teslas etablering av den nya Gigafabriken utanför Berlin. Han menar att Tesla håller en för hög standard som Volkswagen idag inte kan konkurrera med.

– Det råder ingen tvekan om att vi måste ta itu med konkurrenskraften hos vår fabrik i Wolfsburg med tanke på nya aktörer på marknaden. Tesla sätter nya standarder för produktivitet och storskalighet i Grünheide, säger Volkswagens talesperson Michael Manske till Reuters.

Tesla planerar att tillverka 500 000 bilar om året i Tyskland med 12 000 anställda. Volkswagen i Wolfsburg producerar idag 700 000 bilar med 25 000 anställda.

Enligt talespersonen Michael är diskussionen inom Volkswagen fullt igång. Det finns flera goda idéer på vägar framåt, men ännu inga konkreta scenarier.

Förra helgen var det öppet hus på Teslas nya fabrik utanför Berlin. Tusentals inbjudna fick titta runt i fabriken, och ta del av festligheter på området. Ännu har man inte startat tillverkningen i fabriken, men Elon Musk berättade under festen att han hoppades få igång tillverkningen under november.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons