Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

”Med ID. börjar en ny era av rörlighet”, skriver Volkswagen Tyskland i samband med att de aviserar att de öppnar förbeställningen till den nya elbilssatsningen den 8 maj.

Elbilen kombinerar progressiv design, intuitiv användbarhet och en ny känsla av utrymme för att skapa en fascinerande körupplevelse, fortsätter Volkswagen.

Annons

Anmälan kommer vara öppen under en begränsad period, och då erhåller man ett exklusivt ID-kort, som sedan möjliggör en beställning av en specialutgåva av ID.3 – som kommer finnas tillgänglig i tre varianter.

ID har ett hjälpsystem genom ljus

Volkswagen är sparsamma med vidare information. Men fortsätter sedan och berättar att ID är som en bra vän i vardagen. Bland annat lanserar man en ny typ av belysningskoncept som ska fungera som ett interaktivt sällskap när du kör bilen. Den välkomnar dig till bilen, hjälper dig med navigering och kan varna vid fara. Och det bästa av allt, avslutar Volkswagen: Ljuset gör vad du säger – genom röststyrning.

När du närmar dig din bil känner den igen den. Den hälsar dig välkommen genom en blinkning och lyser upp vägen för dig till bilen.

Läs mer hos Volkswagen (på tyska)