Volkswagen öppnar förbokningen av den elektriska folkabussen ID.Buzz

I förra veckan började det komma indikationer på att världspremiären för den elektriska Folkabussen närmar sig. Genom en reklamfilm som Allt om Elbil fick inskickad som ett tips bjöd Volkswagen Transportbilar in till förbokning av personbilen ID.Buzz och transportbilen ID.Buzz Cargo.

Idag bekräftar Volkswagen Transportbilar att förbokningen har öppnat. Genom att förboka kommer man kunna bli en av de första som får möjlighet att beställa bilen när försäljningen kommer igång. Vilket är förväntat att ske under första halvåret 2022.

Tillverkningen av de båda versionerna kommer att starta under första halvan av 2022. De första leveranserna till Sverige kommer sedan att ske under hösten. Det gäller båda versionerna.

ID.Buzz bygger på MEB-plattformen som vi bland annat ser i Volkswagen ID.4. Likt första generationen Folkabussar sitter motorn där bak på den bakhjulsdriva versionen. Den kompakta elektriska drivlinan gör dock att motorn inte inskränker på lastutrymmet.

Volkswagen har ännu inte delat med sig av fakta och detaljer kring ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Vi kan däremot förvänta oss att en del av tekniken liknar den vi till exempel hittar på Volkswagen ID.4 berättar Volkswagen i ett pressutskick.

Förbokningen sker hos Volkswagen Transportbilar. Den kostar inget och när det blir dags att beställa står man först på tur att bli kontaktad av återförsäljarna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.