Volkswagen öppnar beställningen av elbilen ID.3 i juni

Volkswagen ID.3

De som har förhandsbokat elbilen Volkswagen ID.3 kommer snart kunna omvandla sin reservation till en beställning. Det skriver Volkswagens styrelsemedlem Jürgen Stackmann på Twitter.

Den 17 juni nästa månad öppnar orderböckerna officiellt för elbilen, och då kommer alla som förbokat ID.3 1ST att kontaktas av sin återförsäljare. Leverans ska sedan ske till sommaren.

Totalt har 37 000 förhandsbeställt en Volkswagen ID.3 i Europa. Upplagan till Volkswagen ID.3 1ST är dock begränsad till 30 000 bilar.

Detta är Volkswagen ID.3 1ST

De första utgåvorna av elbilen ID.3 har Volkswagen valt att märka upp som en ”First Edition”. På sikt kommer ID.3 med tre olika batteristorlekar, där 1ST får mellanbatteriet på 58 kWh och ska ha en räckvidd på 420 kilometer.

Elbilen kommer också med tre utrustningsnivåer Bas, Plus och Max. Plus-versionen innehåller en del extra designval och extra utrustning som skiljer sig från Bas. I Max-versionen ingår än mer teknik än i de andra versionerna. I Max får man bland annat Volkswagens nya Head up-display med förstärk verklighet.

https://youtu.be/03n2H_EY2zA
Video om Volkswagens Head up-display.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.