Volkswagen om elbilen ID.3, batterigarantier och miljön

Det är inte långt bort till premiären av den första serietillverkade modellen av Volkswagens helt nya elbil, ID.3. Inför premiären som kommer ske den 10 september har Volkswagen delat med sig av lite information om elbilen.

Volkswagen ser ID.3 som den tredje stora milstolpen i företagets historia, efter Bubblan och Golf. Och under premiären kommer flera nyheter i ID-familjen tillsammans med ett helt nytt formspråk för Volkswagen.

God räckvidd, snabb laddning

Den största nyheten ID-nyheten är så klart elbilen ID.3. ID.3 är bakhjulsdriven och kommer med tre olika batteristorlekar. Det största batteriet på 77 kWh ger en räckvidd på 550km och det minsta på 45 kWh ger en räckvidd på 330 km. Den första utgåvan blir dock en mellanstorlek på 58 kWh med en räckvidd på 420 km.

Volkswagen ID.3 ska kunna snabbladdas med upp till 100 kW, vilket ska ge 290 km räckvidd på 30 minuter. Volkswagen ID.3 levereras med en batterigaranti på åtta år eller 16 000 mil.

Volkswagen ID.3 har ännu inte något svenskt pris, men det officiella priset för det minsta batteriet är bekräftat för den tyska marknaden. Där uppges priset vara från under €30 000. Storleksmässigt är ID.3 i storlek med en rymlig VW Golf.

Koldioxidneutral under hela livscykeln

Med Volkswagen ID.3 avser Volkswagen att för första gången leverera en bil som produceras med en helt neutral koldioxidbalans över hela leverans- och produktionskedjan.

I produktionsprocessen ska utsläpp av koldioxid undvikas eller minskas så långt som är möjligt. Klimatskyddande åtgärder kommer sedan vidtas för att kompensera för de oundvikliga utsläppen.

Elbilen ID.3 kommer vara helt koldixidneutral under hela sin livslängd, förutsätt att ägare laddar bilen med förnybar energi.

Leverans i mitten av 2020

Volkswagen ID.3. 1st Edition, som är begränsad till 30 000 bilar kommer att börja tillverkas i slutet av 2019 med de första leveranserna i mitten på 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.