Nytt om Volkswagens kommande kompakta elbilar – först ut blir Skoda Elroq

Skoda Citigoe Concept

Volkswagen-koncernen har rullat ut flera elbilar på nya MEB-plattformen under det senaste året. Först ut var Volkswagen ID.3 och kort därefter följde också den större elsuven ID.4.

Koncernsyskonen Skoda och Audi har parallellt lanserat sina motsvarigheter till ID.4 i form av Enyaq och Q4 e-tron. Från Seats prestandamärke Cupra kommer den mindre modellen Born som ska motsvara en sportig ID.3.

Volkswagen-koncernen arbetar också på ett ännu kompaktare segment av helt eldrivna bilar. Ett instegssortiment med elbilar prissatta från 19 000 euro. Det skriver Automotive News Europe som nu kan avslöja fler detaljer.

Den första kompakta modellen kommer att ha säljstart i mitten av 2024 och kommer från Skoda. Namnet ska enligt uppgifterna bli Skoda Elroq. (Ej bilden ovanför, det är Skoda Citiegoe)

Satsningen kommer också att inkludera en motsvarighet hos Volkswagen med namnet ID.1 som följer 2025. Efter det följer en motsvarighet från Seat med namnet Acandra. Den blir ett sportigt hatchback-alternativ som ska locka unga urbana köpare. Bilarna kommer sannolikt att byggas i en ny fabrik i Spanien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.