Volkswagen nöjda med leveransstarten på ID.3: ”Våra nya elbilar har verkligen fått en rivstart”

Imorse kunde vi berätta att september blev en rekordmånad för antalet nyregistreringar av elbilar i Sverige. Totalt ökade beståndet med 3 803 elbilar under perioden.

En av de nya modellerna under månaden är Volkswagen ID.3 som hade leveransstart den 11 september. Totalt levererade Volkswagen 460 exemplar av ID.3 och modellen blev den tredje mest registrerade elbilen i månadsstatistiken. I ett officiellt uttalandet kommenterar Volkswagen premiärmånaden.

– Det är med stor glädje och stolthet vi kan konstatera att våra återförsäljare på kort tid har levererat så många ID.3 till förväntansfulla kunder. Roligt att bilen börjar synas på vägarna och vi får rapporter om att den väcker stor nyfikenhet runt om i landet, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Dessutom berättar Volkswagen om ett stort intresse för företagets nästa elbil, elsuven ID.4. Den eldrivna suven med en räckvidd på upp till 52 mil har leveransstart vid årsskiftet. Som standard får den bland annat dragkrok och takreling, i Sverige två ofta efterfrågande funktioner.

– Vi ser ett mycket stort intresse även för ID.4, som har alla möjligheter att bli en ny tjänstebilsfavorit på den svenska marknaden. Vår resa mot att elektrifiera den svenska bilparken har nu inletts på allvar. Våra nya elbilar har verkligen fått en rivstart, fortsätter Sten Forsberg.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.